Jumaat, 4 Disember 2009

BISKUT BADAM

1 biji kuning telur / 1 egg yolk
180g mentega / butter
180g tepung gandum / all purpose flour
150g tepung jagung / corn flour
113 gula ising / icing sugar
4 sudu besar badam kisar / 4 tbsps grounded almond Hiasan /
Glazing Kuning telur / egg yolk Badam hiris /
almond sliced Cara menyediakan:

Putarkan mentega dan gula hingga kembang. /
Beat butter and sugar till fluffy. Masukkan telur, tepung gandum, tepung jagung dan badam kisar kemudian kacau rata hingga menjadi doh lembut. /
Add in yolk, flour, corn flour and grounded almond and stir mix till soft doh is formed. Canai dan terap. /
Roll out and cut to your design. Sapu kuning telur dan hiaskan dengan hirisan badam. /
Glaze and sprinkle with sliced almond. Bakar dalam ketuhar pada suhu 180 degree Celcius selama 12-15 minit atau sehingga masak. /
Bake under 180 Degeree Celcius for 12-15 minutes.

Tiada ulasan: